Het bijzondere meisje

Begeleidende tekst – Vincenzo

Buiten slapen sprookje – Vincenzo

 

In de krant las ik onlangs een artikel over een koppel die elke nacht buiten slaapt. Ik vond dit wel interessant en ging dus op onderzoek uit.

In de Scandinavische slapen ze al lang buiten. Buiten slapen is dan ook gezond. In Nederland sliepen kinderen in het begin van de vorige eeuw ook vaak buiten. Buiten slapen zorgt ervoor dat de kinderen beter uitgerust zijn. Zou dit geen idee zijn voor kinderdagverblijven? Ook hier vond ik een artikel over.

Wat zijn nu de voordelen van buiten slapen? Mensen die buiten slapen hebben meer vitamine D door het zonlicht. Ook hebben ze minder last van verkoudheid, omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Vaak is het ook zo dat je veel rustiger, dieper en langer slaapt. Ook de minder goede slapers.

Ik zocht ook de nadelen van het buitenslapen op, maar deze heb ik niet gevonden. Enkel dat je wat meer last kunt hebben van insecten, maar hier kun je een net boven je bed voor gebruiken.

Ik heb hierrond een sprookje gemaakt, aangezien ik veel inspiratie had en het me wel een origineel idee leek.

 

Vincenzo Vandooren

Campus de Reynaert Tielt, Stationsstraat 67, 8700 Tielt

Leerkracht n-c zedenleer: S. Pylyser

4 Ha (2de lj, 2de gr)

 

 

BRONNEN

http://www.ikslaapbuiten.nl/waarom-buiten-slapen

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3041935/2016/12/28/Limburgs-koppel-slaapt-zelfs-bij-vrieskou-buiten-We-voelen-ons-veel-beter.dhtml

http://www.nieuwsblad.be/cnt/qp3fm9us

Dit werd gepost op Woensdag, Maart 8th, 2017 omstreeks 4:48 pm