Hoe blijf je met weinig geld gezond?

Hoe blijf je met weinig geld gezond PowerPoint

 

Eerst gaan we op zoek op internet om te kijken hoe of waar arme mensen hulp kunnen vinden.
Al vrij vlug komen we bij RECHT OP! uit.

3 dagen later hebben we onze eerste afspraak.

 

We mogen onze vraag rechtstreeks aan arme mensen stellen:

Hoe doen jullie het om met weinig geld toch gezond te eten en gezond te blijven?

 

Deze antwoorden kregen we:

*Promoties in’t oog houden vb: Lidl, Aldi,  Albert Hein 99 ct voor een product dat normaal 3€ kost.

*bioboerderij (samentuin in de Veldstraat in Zoersel). Als je lid bent van de boerderij en er komt werken, dan krijg je ook van de groenten om te eten. Zo geraak ik aan verse groenten. Je kan er ook heel goedkoop een gezonde maaltijd komen eten.

*bij promoties of in grote hoeveelheid kopen en dan invriezen, dat is goedkopen dan kleine porties kopen. Ik maak dan stoofpotjes. Dat is lekker, gezond en zuinig, want ik heb maar 1 kookplaatje nodig. Als mijn kinderen thuis zijn, eet ik vaak minder gezond, want zij lusten niet graag alle groenten. Soms maak ik liever geen groenten klaar dan overschot te moeten weggooien want dat is verspilling.

*als er geen geld meer is dan ga ik naar een voedselbank. In Deurne heb je zo S.O.S.H.A.M.I.N, in Borgerhout is er Moeders voor Moeders. Ook in de Dambruggestraat en bij Park spoor Noord zijn er voedselbanken. Bij sommige voedselbanken word je zo geholpen, op andere plaatsen moet je aantonen dat je hulp nodig hebt.

Dit werd gepost op Donderdag, Maart 9th, 2017 omstreeks 9:10 am