Tekort aan sociale woningen

Downloadlink: Verslag – sociale woningen – Dorus, Lucas, Viktor


Armoede en sociale woningen

Tijdens ons opzoekwerk naar een geschikt onderwerp rond armoede, vonden we een artikel rond sociale woningen. Daar lazen we dat ongeveer 3.000 gezinnen hun sociale woning dreigen te verliezen. Dit omdat ze niet meer in het bezit mogen zijn van een echte woning, zelfs geen deeltje.

Eerst en vooral vroegen we ons af wat een sociale woning nu precies is. We gingen op zoek naar het antwoord en vonden dit: Een sociale huisvesting is bedoeld voor alleenstaanden of gezinnen met een bescheiden inkomen. Een sociale woning is een woning waarvan de huurprijs onder andere afhankelijk is van het schattingsverslag van de woning en van het inkomen van de aanvrager. De aanvrager moet meerderjarig zijn om in aanmerking te komen voor een sociale woning.

We zochten of er eventueel al een oplossing gevonden was voor het tekort aan sociale woningen. Want over heel België willen 125.000 gezinnen een sociale woning (cijfers bekend gemaakt door Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans).

Één van de oplossingen die we vonden, waren wooncontainers. We vonden dit geen slecht idee om als tijdelijke oplossing te hanteren. Mensen hebben nu een woonplaats nodig, alleen is een huis (appartement) niet op 1 2 3 gebouwd. Daarom gingen wij aan de slag om leuke aangename woonomgevingen te bouwen aan de hand van ‘containers’. We stapelen ze op elkaar en maken er iets leuks en gezelligs van. Rondom maakten we ook een groene omgeving. Wanneer men dan klaar is met het bouwen van voldoende woningen, kunnen de sociale containers eventueel ergens anders geplaatst worden waar de nood het hoogst is.

Bronnen

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180208_03346512

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2018/02/09/vlaamse-regering-verstrengt-regels-3000-riskeren-uit-sociale-woning-gezet-te-worden

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/08/sociale-woningen-/

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/06/wooncontainers_alsoplossingwoningtekortingent/

C:\Users\Sara\Documents\AA SCHOOL\Cursussen ncz\00Schooljaar 2017-2018\Sapere Aude - wedstrijd\INZENDINGEN\1 A\Kunstwerk - sociale woningen - Lukas Dorus Viktor.jpg

Dit werd gepost op Zondag, Maart 18th, 2018 omstreeks 1:26 pm