Waarom hebben arme mensen meer kans op obesitas?

Verslag Armoede – Pepijn Wolf Seppe Ziggy


Waarom hebben arme mensen meer kans op Obesitas?

Afbeeldingsresultaat voor cartoon obesitas 2030

 

Tijdens onze lessen in verband met armoede toonde onze leerkracht n-c zedenleer een cartoon in verband met armoede en obesitas. We vonden dit direct een goed idee om verder uit te werken. We gingen verder op zoek naar informatie hierrond en maakten zelf een vergelijking / cartoon.

Onze boodschap die we willen verspreiden met onze cartoon is dat armere mensen meer kans hebben op obesitas. Dit komt doordat ze voorzichtig moeten omspringen met hun geld. Wanneer ze gaan winkelen gaan ze vaak kijken wat het goedkoopst is om te eten. Verse groenten zijn dan vaak iets wat ze laten liggen, aangezien dit een stuk duurder is dan bijvoorbeeld een lasagne. We willen dus dat mensen in armoede ook gezond kunnen eten, misschien moeten er wel alternatieven komen om groenten op een goedkopere manier aan te bieden. Zo heb je in de AH bijvoorbeeld de Buitenbeentjes (peren): peren die er wat anders uitzien en wat goedkoper aangeboden worden.

Eerst zijn we op zoek gegaan naar wat extra informatie. We tekenden twee mensen. Iemand in armoede en iemand die rijk is. In de buik van beide mensen tekenden we voedsel die bij hen paste.

Waarom hebben armen nu meer kans op obesitas? Omdat junkfood meestal goedkoper is dan een portie groenten. Alleen heb je dan nog niet gegeten met enkel groenten alleen. Het is ook makkelijker als iets al bereid is, dan moet je daar weinig meer aan doen en verlies je ook minder tijd. In al die voorbereide maaltijden zit er ook veel meer suiker en dergelijke in. Ze willen het eten langer houdbaar maken en willen de smaak natuurlijk zo lekker mogelijk maken. Wanneer je sla en maïs koopt moet je dat nog in iets verwerken. In bereide maaltijden zitten dus meestal ook meer caloriën waardoor je dikker wordt.

Pepijn, Wolf, Ziggy, Seppe – 1A

Campus de Reynaert Tielt – Begeleidende leerkracht: S. Pylyser

Contacteer ons op: pepijnbaekelandt@gmail.com

C:\Users\Sara\Documents\AA SCHOOL\Cursussen ncz\00Schooljaar 2017-2018\Sapere Aude - wedstrijd\INZENDINGEN\1 A\Cartoon - armoede - Wolf Pepijn Seppe Ziggy.jpg

Dit werd gepost op Zondag, Maart 18th, 2018 omstreeks 2:00 pm