Over de streep – Armoede

De leerlingen van 2A maakte een variant op het bekende ‘Over de Streep’.
Ze hebben dit spel uitgetest tijdens een interlevensbeschouwelijk moment.

De leerlingen selecteerden een aantal landen van over heel de wereld. Elke leerling die deelneemt aan het spel krijgt een land toegewezen. Aan de achterkant van hun landfiche vinden ze vragen. De bedoeling is dat ze aan de hand van deze vragen een fictieve leeftijdsgenoot uit dit land gaan creëren.

Eens ze een personage hebben, worden alle leerlingen die deelnemen aan het spel op 1 lijn gezet. De spelleiders stellen een aantal vragen. Wanneer het personage van de deelnemers zich herkent in de vraag, zet het een stap naar voor.

Op het einde wordt duidelijk aan de hand van het aantal stappen dat iemand naar voren kon zetten of het personage veel luxe bezit of niet. Nadien stellen de spelleiders nog een aantal kritische vragen over hoe het was om zich in te leven in het personage, maar polsen ze ook in welke mate vooroordelen een rol hebben gespeeld in het creëren van het personage uit het gekregen land.

IMG_6734

 

Dit werd gepost op Woensdag, Maart 21st, 2018 omstreeks 2:31 pm