vzw Kansarmen Vlaanderen

We zijn met de hele klas naar Blankenberge gegaan, want daar kwamen Christel en Jetske uitleg geven aan ons over vzw Kansarmen Vlaanderen. Een vzw is een vereniging zonder winstoogmerk. Dus alle mensen die daar helpen doen dat gratis en vrijwillig. Meestal doen ze dat omdat ze zelf ooit in een moeilijke situatie hebben gezeten en ze houden ervan om mensen te helpen. Christen en haar zus hebben vorig jaar in mei een afdeling opgericht in Wenduine. De vzw bestaat al langer maar sindskort ook in Wenduine. Ze helpen kansarme mensen door voedsel uit te delen. Iedereen die moeite heeft -en dat kan bewijzen- om rond te komen met zijn/haar loon mag gratis eten ophalen in het depot van de vzw. De vrijwilligers rijden elke dag naar de Aldi en Delhaize. Ze krijgen dan voedingswaren met een sticker op, dat wil zeggen dat het vandaag moet verkocht worden. Het eten moet dan zo snel mogelijk naar de koelvriescellen die op minimum -17°celsius staan. Dat moet van het voedselagentschap. Het voedsel moet wel veilig zijn voor de mensen. Op dinsdag en vrijdag mogen de mensen een voedselpakket komen halen. Ze moeten een lotje trekken en per drie eten kiezen. Soms is er veel van het éne, andere dagen meer van het andere. Vlees mogen ze niet zelf pakken. Een vrijwilliger heeft zicht op hoeveel mensen er in het gezin wonen. De mensen die in een groter gezin leven, krijgen meer. Wat dan met de mensen die niet tot daar kunnen komen? Die krijgen op vrijdag een bezoekje van de vrijwilligers met voedselpakket.

Dankzij het bezoek van Christel en ons bezoek aan het depot, hebben wij een beter zicht gekregen op dit complex systeem. Wij vinden dat Christel en haar team super werk leveren voor de gemeenschap!

Groetjes Yoran, Zoe, Arthur

Downloadlink naar de video: http://www.sapereaude.be/wp-content/uploads/2018/03/Produce_0-kopie.wmv 

Dit werd gepost op Woensdag, Maart 21st, 2018 omstreeks 11:58 am