Nieuwsbrief

Downloadlink: Nieuwsbrief


Jaargang 1. 2 maart 2018.

Hallo iedereen,

In het kader van de Sapere Aude-wedstrijd werkten wij rond armoede. Omdat er zoveel armoede is in ons land en zowel in de hele wereld is het altijd van belang dat wij niet mogen vergeten dat niet iedereen het goed heeft.

Daarom zou het interessant zijn dat jullie dit zouden lezen. In de bijlage kunnen jullie het document terugvinden.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Amber Devisser

Veel mensen staan er niet bij stil dat er veel mensen in armoede leven en dit is dus niet alleen in arme landen is, maar overal ter wereld heerst er armoede. Sommigen hebben geen stromend water of niet eens proper water en de anderen hebben geen dak boven zijn/haar hoofd. Ze kunnen ook niet gezond eten, zijn vaker ziek en leven minder lang. Het is spijtig dat alles zolang duurt tot wanneer het is opgelost. Natuurlijk gaat dit niet direct. Dit is een heel groot complex probleem waar veel werk aan moet besteed worden. Ik hoop dat we ooit in een wereld leven waar armoede niet meer bestaat. Ik vind dit heel erg. Woorden kunnen dit niet eens beschrijven. Het belangrijkste op dit moment is dat iedereen helpt zoals bijvoorbeeld geld doneren. Het maakt niet uit hoeveel het is want kleine bedragen kunnen al veel doen. Niet iedereen heeft het breed. Sommigen kunnen misschien wel een huis hebben maar schijn bedriegt. Het kan zelfs zijn dat zij op de rand van armoede leven dus het is compleet verstaanbaar als zij willen helpen maar het gewoon niet kunnen. En als het erop aankomt niemand hoeft zich verplicht te voelen om iets te doen maar de mensen die het breder hebben moeten ook verantwoordelijk om kunnen gaan met geld en eten. Mensen die zomaar eten wegsmijten zonder daar ooit bij na te denken vind ik zo zorgeloos en gewoon verkeerd. Ik vind het persoonlijk afschuwelijk wanneer rijke mensen letterlijk met hun geld staan te stoefen. Ik denk ook dat er een verschil is in rijk geboren zijn of er zelf hard voor gewerkt te hebben. Het is natuurlijk niemand zijn schuld als je rijk geboren bent. Ik wil gewoon dat mensen het nooit vergeten wat voor slechte dingen er in deze wereld gebeuren. Het is net door het te negeren zoals zoveel mensen doen dat het word getolereerd. Ik vind dat dit niet mag en ook zeker niet als “normaal” moet worden aangezien want ik vind waar zoveel mensen van afzien niet “normaal”. Er gebeuren zoveel verschrikkelijke dingen in deze wereld maar toch geeft het mij een gevoel dat er niet genoeg wordt gedaan. Je ziet wel veel organisaties die zich daarvoor inzetten en ook niet alleen voor armoede maar ook voor andere belangrijke zaken. Het is eerder de overheid waar ik mijn sterke twijfels bij heb. Ze doen er zeker wel iets voor maar zij zijn net degene die meer macht hebben over alles en iedereen. Dit is al meerdere keren bewezen in verschillende landen. Zij kunnen net meer doen. Veel dingen worden niet getolereerd maar er wordt niet genoeg gedaan om het op te lossen of beter gezegd maatregelen die effectief werken. Ze zeggen veel maar doen er niet veel aan. Natuurlijk heb ik het al gezegd dat je dit niet zomaar kunt oplossen maar er zijn voldoende voorbeelden waar er op korte tijd veel is veranderd door snel te handelen. Een goed voorbeeld hiervan is Australië. Op 28 april 1996 kreeg een schietpartij de naam ‘het bloedbad van Port Arthur’ die plaatsvond op een Australische plaats Port Arthur. Hier doodde Martin Bryant 35 mensen en verwondde 23 mensen. Het was ook de grootste moordpartij in de geschiedenis van Australië. Niet lang nadat de rechter Bryant veroordeelde tot een levenslange gevangenisstraf voerde de premier van de regering een strengere wapenwetgeving in waardoor het minder makkelijk zou zijn om een wapen te kunnen bemachtigen. Dit vind ik een goede maatregel maar het is natuurlijk spijtig dat het altijd zo ver moet komen voordat men iets onderneemt. Je kunt ook wapens niet vergelijken met mensen die in armoede leven maar wel het ene belangrijke ding dat ik al enkele keren heb vernoemd en dat is beter actie te ondernemen en zo snel mogelijk. Iedereen die in armoede leeft wil ook als een volwaardige burger beschouwd worden. Dan vind ik ook dat zij zo behandeld moeten worden en ook dezelfde rechten moeten krijgen.

Er worden elk jaar doelstellingen gemaakt maar die zouden dan ook effectief moeten worden nagekomen.

Dit werd gepost op Maandag, Maart 26th, 2018 omstreeks 10:11 pm